Шпакловане

Обръщане на врати и прозорци
Обръщане на врати и прозорци
май 4, 2016
Боядисване
май 4, 2016
Show all

Шпакловане

Шпакловане

Шпакловката като етап при Довършителните ремонти стои непосредствено преди боядисването.

Когато крайното покритие на стените е предвидено за боядисване с интериорна боя или тапети, те се нуждаят от добро изравняване (гладка стена).
Като финален етап от това изравняване е финишната шпакловка. Нашите домашни майстори използват готови  шпакловъчни смеси, които осигуряват отличен резултат – изсъхват бързо и гарантират удобно нанасяне и лесно шлифоване. Те се отличават  с висока пластичност и белота. Съставите, на основата на гипс и различни полимери и добавки, днес са много разпространени.
Финишните шпакловки се нанасят на много тънък слой – до 2 мм. Те създават идеално гладка повърхност.

Много важно условие за добрия резултат при шпакловането е използването на чисти инструменти. Всяко замърсяване затруднява работата и прави невъзможно постигането на качествен резултат.
Не пренебрегвайте състоянието на инструментите, когато се подготвяте за нанасяне на шпакловки, каквоито и да са те.

За да не се получават нежелателни ефекти, е добре довършителните работи да се извършват по предварително изготвен проект, в който са заложени вида и марката на материалите, както и последователността и технологията на операциите от снемането на старото покритие до завършването на финишния слой. Разходите зависят от състоянието на стените и изискванията на клиента. При стандартна работа разходните норми на материала, указани от производителя, съответстват на действителните.

При шпакловането внимавайте с подовите настилки като ламинат и Естествен Трислоен Паркет, както и с направените вече Окачени тавани.

С шпакловката трябва да се заличат и местата, където сте полагали топло и шумо изолация, да се скрият кабели (електро услуги) и тръби (ВИК услуги)