Смяна на сифон на мивка

Ремонт на страници, рафтове, дъно или гръб на кухненски шкаф
април 3, 2018
Подмяна на мивки и смесители
Подмяна на кухненски мивки
ноември 28, 2019
Show all

Смяна на сифон на мивка

Смяна на сифон на мивка обикновено се налага, когато е тотално задръстен или пробит и има теч.

Преди неговата смяна е добре първо да се пробва да се отпуши с подходящи инструменти и препарати. Както всяко нещо и кухненския сифон си има определен срок на годност. Тръбите на сифона най-често са пластмасови и от комбинацията  – гореща вода + силни препарати, понякога води до пробиването им и създаването на теч. Този теч е много опасен, защото често под мивката се разполага бойлера за топла вода и това може да доведе до късо съединение и последващ ремонт на Електроинсталации!!!

Друг проблем, който се получава вследствие на теча е надуване и последващо изгниване на самият шкаф, независимо дали е от ПДЧ или масивно дърво. Това може да доведе до ненужен Ремонт на Кухненски шкафове или Ремонт на страници, рафтове, дъно или гръб на кухненски шкаф

Самата смяна на кухненски сифон е прецизна и точна работа. Старият сифон трябва да се демонтира и на негово място да се монтира новият сифон. За целта трябва да се освободи и от двете места на кухненската мивка, без да се налага нейното демонтиране. Мястото за работа е изключително тясно, неудобно и за съжаление в повечето случаи е свързано с неприятна миризма на канализация. Това допълнително усложнява тази процедура, а и повечето майстори въобще я избягват!!!

Смяната на кухненски сифон трябва да гарантира качествено заустване (свързване) на новият сифон към канала, без течове и сълзене. Използват се специални лепила и уплътнения.

Цена за ремонт на кухненски сифон и смяна на сифон за кухненска мивка се изготвя само след направен оглед на място.

ВиК услуги от опитен водопроводчик за София.