Ремонт на панти на врати на кухненски шкафове

Промяна на кухня (Фейс лифт на кухня)
март 30, 2018
ремонт на кухненски плот
Ремонт на кухненски плот
април 2, 2018
Show all

Ремонт на панти на врати на кухненски шкафове

Идва време, когато вратите на кухненските шкафове започват да скърцат, по-трудно се отварят, почват да се допират в единия край при затваряне или видимо се накланят надолу или напред (увисват). За да не се стига до цялостен ремонт на кухня в София е наложителен е ремонт на панти на врати на кухненски шкафове, което пък означава, че е време да потърсите Вашият домашен майстор на кухни за гр. София.

За да сте сигурни, къде точно е проблемът направете следното: Отворете здравата врата, след което бавно отваряйте и затваряйте проблемната врата, като същевременно се стремите да видите или чуете от къде точно идва проблемът при затваряне. Най-честата причина затова са пантите на вратите. Тук е възможно да се затегнат или разхлабят, ако затварящият механизъм работи нормално. Може да се наложи пантата да се свали и закрепи наново със специална подложка, ако видиите на пантата са раклатени т.е. направили са по-широк отвор в страницата (по-широко гнездо – вижте видеото).
Важно е да се знае, че всяка панта има определен живот, т.е. брой отваряния и затваряния, така че е в рамките на нормалното да се наложи нейната смяна с нова.

Ремонт на панти на врати на кухненски шкафове

Ремонт на панти на врати на кухненски шкафове

Важно! При Ремонт на панти на врати на кухненски шкафове е от огромно значение подмяната на повредената панта с идентична, както по размери, така и по функиционалност. Има различни видове панти за кухненски шкафове, както по начин на затваряне, така и по начин на монтаж на кухненските шкафове. Важен момент е конкретният размер на ябълката която влиза в гнездото на страницата ( размерът на кръглият отвор).

Не трябва да се подценява и самият монтаж на пантата към страницата и вратата – трябва да се провери, дали старите отвори могат да се ползват отново или се налага и ремонт на страница (отчупено парче от ПДЧ) или да се наложи ремонт на кухненски шкафове.

Има значени е на кой шкафове ще подменяме пантите – на горни или долни. При долните трябва да се съобразим и с кухненския плот, защото той е закрепен стабилно и е доста по-сложно ако се наложи демонтаж и монтаж на долен кухненски шкаф.

Не отлагайте – потърсете ни сега!