Ремонт на баня

Изработка на гипсокартон
май 4, 2016
Лепене на теракот и гранитогрес
Лепене на теракот и гранитогрес
май 4, 2016
Show all

Етапите, които следват при един ремонт на баня са заснемане (фотографиране, скициране), проектиране на разположението в банята заедно с водопроводната, канализационна (ВИК)  и електрическа инсталации (електро услуги), мебелите за баня, избора на фаянс и теракот, избор на вид и цвят на Окачени таван на банята.

След фотографирането на помещенията за баня следва правилното проектиране. При основен ремонт на баня е от важно важно значение да сте правилно информирани за ергономичните изисквания за разположение и разстояния между различните елементи на санитарното оборудване. Важно е да се знае, че при неспазването на някои от изисквания ще направите Вашата баня красива, но твърде неудобна за използване!
А както знаем за банята, най-важното условие е  всяка зона да бъде добре обособена за да бъде банята изключително удобна. Нужно е разпределението на площта в самото помещение да бъде съобразено с основните функции, за които се проектира то.

Добре е ако можем да обособим две помещения – едното е отделна баня с душ кабина, а другото пространство е за пералнята и обемния бойлер ( т.нар мокро помещение).
Много е важно достъпът до мивката да е лесен и без излишни чупки в стените и препятствия. Същевременно пред мивката трябва да има достатъчно разстояние, което да осигури удобно миене.

Тоалетната също е добре да бъде обособена при възможност в отделно помещение. За целта е допустимо изграждането на нови преградни страни от гипсокартон. Ако помещение е голямо е възможно монтирането на Вана, стига да не пречи на останалите елементи.
Разполагането на пералнята в банята също е добро решение. Така няма да заема място в кухнята.

Последен етап е изборът на фаянс, теракот, цвят и вид на Окачения таван, както и на подобаващо лед осветление.

Всичко това можем да Ви предложим Ние –  екипът на „Домашен майстор“ – професионалисти в Довършителните ремонти на апартаменти в София!