Окачени тавани

Електроинсталации
Електро услуги
януари 1, 2016
Облицовка на стени
Облицовка на стени
януари 1, 2016
Show all

Окачени тавани

Окачените тавани са идеално решение за освежаване на всеки дом или офис. Изграждането им става относително бързо.

Окачените тавани придобиват все по-голяма популярност както в новото строителство, така и при извършване на реновации или довършителни работи на жилищни и обществени згради.

Окачените тавани предоставят различни функционалности - с тях могат да бъдат прикрити повреди или неравности в стария таван, те са по-евтини и оптимизират осветлението. При изграждането им е добре да се помисли за полагане на топло и шумоизолации, светодиодно енергоспестяващо осветление, а също така и вграждане на ВиК и Ел. Инсталации .

Видове окачени тавани:

ПВЦ ламелен окачен таван
ПВЦ ламелите са идеално решение за окачени тавани и Облицовки на стени. Използват се за цялостно оформяне на интериора, а влагоустойчивите и качества я правят особенно подходяща за бани, кухни, санитарни помещения и др. ПВЦ облицовката е практично решение за всеки дом, като замества изцяло мазилки, шпакловки, плочки, боя и др. Тя успешно имитира естествени дървесни цветове, мрамор и плочки.

Окачен таван от гипсокартон
Това е най-разпространения вид окачен таван, може да се изработи от водоустойчив, пожароустойчив или обикновен гипсокартон. Има много добра топло и шумоизолация. Окачените тавани от гипсокартон се състоят от носеща конструкция от профили , закрепени здраво към основния таван. Това позволява изработването на разнообразни интериорни и светлинни ефекти и употребата на различни мазилки и бои. Окачените тавани от гипсокартон са подходящи за всякакъв вид помещения.

Растерен окачен таван
Растерния окачен таван е направен от метални профили които висят на специални окачвачи, а върху тях се поставят квадратни или правоъгълни пана, които оформят крайната повърхност на тавана. Този тип конструкция позволява скриването на минаващи по тавана инсталации и лесния достъп до тях при нужда. Растерния окачен таван е разглобяем, а паната са различни в зависимост от мястото на приложение, те могат да бъдат влагоустойчиви, пожароустойчиви, дизайнерски и антибактериални. Системите за окачване могат да бъдат със закрит, полускрит или открит профил. Подходящи са за офиси, административни сгради, мокри помещения и др.

Поради големия избор на материали и технологии, Окачените тавани предлагат богат избор на дизайнерко оформление и осветление.