Обръщане на врати и прозорци

Интериорен дизайн
май 4, 2016
Шпакловане
Шпакловане
май 4, 2016
Show all

Обръщане на врати и прозорци

Обръщане на врати и прозорци

За цялостното уплътняване при монтаж на дограмите се използва полиуретанова пяна. Тя осигурява добро сцепление на касата към зида и има отлични звуко- и топлоизолационни качества. Преди употреба продуктът трябва да се аклиматизира при стайна температура. Времето за пълно втвърдяване е максимум 24 часа. Излишната втвърдена пяна се изрязва с нож. Върху нея може да се нанесе акрилен уплътнител, който е подходящ за запълване на фуги покрай первази на прозорци и каси на врати на открито и закрито.Той е лесен за нанасяне, устойчив е на UV лъчи и може да се боядисва. От голямо значение за уплътняването на дограмата е шпакловането на пяната отвън и отвътре.

След като се подмени и уплътни дограмата при ремонт на кухня или при ремонт на баня се налага т.нар. „Обръщане на врати и прозорци“ ( обработка на ъглите между дограмата и стената/тавана ). Съществуват не малко различни начини и техники за обръщане на прозорци като попълване с XPS , със студопор, с гипс, с гипсокартон, с мазилка и други. Тук ще се постараем да ви разясним как се извършва обръщане на прозорци с топлоизолационни плоскости XPS.
Когато обръщането на прозорец се изпълнява с XPS ( фибран ), най – често се използва фибран с дебелина 2 см. ( В случай, че разстоянието е по – голямо от рамката на касата е препоръчително да се положи фибран с по – голяма дебелина, а не както работят „пишман майсторите“ тънки листове с двойно подлепване.

След като изсъхне лепилото на всички външни ъгли на сградата се поставят ПВЦ ъгли