Монтаж на фурна за вграждане

фурна за вграждане в кухня
Фурни за вграждане – предимства и недостатъци
януари 20, 2020
Монтаж на съдомиялна машина
февруари 10, 2020
Show all

Монтаж на фурна за вграждане

Монтаж на фурна за вграждане

Както споменахме в статията Фурна за вграждане – предимства и недостатъци, те се монтират най-често непосредствено под керамичния плот в долния ред кухненски шкафове. Обикновено над фурната се разполагат керамични котлони, а над тях задължително се изисква монтаж на кухненски аспиратор. Важно момент е предвиждането на нужните разстояния за монтажа. По презумция това се прави още по време на проекта за кухня по поръчка.

Предлагаме Ви професионален монтаж на електроуреди за кухня в град София!

При монтаж на фурна за вграждане е нужно да се предвиди и електрозахранване в близост, защото тя трябва да се свържи към електричеството. Това задължително трябва да се направи от професионален електричар за град София. Фурните за вграждане се нивелират, зануляват или заземяват абсолютно задължително.

Свързване на фурна за вграждане
При монтажа на кухненски електроуреди за вграждане, има правила, които стриктно се спазват. Преди монтаж на фурна за вграждане, е нужно да се прочететес инструкцията за монтаж дадена от производителя, както и самата схема за монтаж на фурна за вграждане.

Повечето фурни за вграждане са с вградени часовници и програматори, като неотменна част от монтажа на фурната е финната настройка на уреда, за да бъде безопастна бъдещата му експлоатация.

Фурните за вграждане консумират електроенергия над 2,5 kW и е необходимо да се захранят с качествен електрически кабел, който да отговаря на изискванията за електропроводимост и безопасност.
ВАЖНО! Електрическата връзка задължително е с твърда връзка. Повечето фурни се продават без включен кабел, затова трябва да се предвиди закупуването му!
Цени за монтаж на фурни за вграждане за град София варират най-често между 50 и 100 лв в зависимост от сложността на монтиране, времето и нужните материали. Понякога се налага ремонт на кухненски шкаф, за да се напасне новата фурна.
Ние предлагаме доставка и монтаж на фурна, смяна на стара с нова фурна, ремонт на фурни за вграждане на място: смяна на терморегулатор, смяна на термостат, смяна на електрически ключ, смяна на нагревател, смяна на електрически кабели, смяна на уплътнение на вратата, както и цялостен ремонт на кухня.