Монтаж на съдомиялна машина

Монтаж на фурна за вграждане
Монтаж на фурна за вграждане
януари 20, 2020
Show all

Монтаж на съдомиялна машина

Днес ще Ви запознаем с изискванията при Монтаж на съдомиялна машина в кухня за гр. София. Това е един доста сложен монтаж на кухненски електроуреди, поради спецификата на самият уред.
Първата стъпка е да изберете на какъв тип миялна да се спрете – за вграждане или свободно стояща. Всеки вид си има своите предимства и особености.
Монтаж на миляна за вграждане. Тази дейност е по-сложна и изисква по-висока степен на познания. Тук трябва да се комбинират няколко условия в едно:

  1. Удобство за експлоатация,
  2. Правилен избор на място близо до ВиК канализация и тръби,
  3. Възможност за включване към ел.мрежа
  4. Сливане с дизайна на кухнята

Първият фактор е свързан с бъдещата редовна експлоатация на уреда от страна на домакинята – лесно, бързо и удобно! Вторият и третият фактор са чисто технически – най добре да е разположена в близост до мивката. Препоръчително е предварително да има оставени кабели за връзка с ел.мрежа, за да не се налага използването на допълнителни електро услуги. Често при самото планиране на бъдещата кухня е желателно да се избере предварително място за миялнята за да не се налага в бъдеще ремонт на кухненски шкафове, което е свързано с последното условие от гореспоменатите!

При свободно стоящите миялни машини е сравнително по-лесен монтажа поради факта, че могат да се изместват, без това да налага демонтиране на декоративни врати. Тук обаче също важат останалите изисквания, споменати по-горе.

Важно изискване при инсталаринате на миялна машина е избягване на прегъването на маркучите за чиста вода и водоотвеждащия маркуч. Ако не се съобразите с това, може да повредите уреда! За да предпазите маркуча от прегъване, можете да му направите нещо, на което да се закача, за да спазва винаги определена позиция.

Още една критична особеност е правилната дължина ( височина ) на маркучите. Силно препоръчително е те да не са по-високи от 80-90 см, защото това би довело до по-голямо натоварване на мотора, което в последствие би съкратило неговия жизнен цикъл!

Извод: Консултирайте се предварително с Домашен майстор за гр. София при избора на място и тип миялна машина! Доверете се на дългогодишният ни опит при монтаж на миялни машини за гр. София.