Монтаж на Керамични плотове за кухня

Керамични плотове
Керамични плотове за кухня – предимства и недостатъци
януари 20, 2020
фурна за вграждане в кухня
Фурни за вграждане – предимства и недостатъци
януари 20, 2020
Show all

Монтаж на Керамични плотове за кухня

Монтаж на Керамични плотове за кухня

Стъклокерамичните плотове се монтират чрез вграждане в кухненският плот (долните кухненски шкафове). Много често тяхното място е точно над фурната за вграждане и под аспиратора за кухня. Повече за основните предимства на керамичните плотове може да прочетете тук.
Част от плотовете за вграждане имат специални краченца, които предоставят възможност керамичният плот да функционира и като керамичен котлон за открит монтаж.

За правилен Монтаж на Керамични плотове в кухненския плот е нужно да се отреже определен отвор или ако има вече такъв, да се коригира. Всеки керамичен плот е с различен размер в съотствествие с неговите размери или брой котлони. Затова при смяна, демонтаж и монтаж на стари котлони и подмяната им с нови се налага ремонт на кухненски плот с цел корекция на отвора.
Изрязването на кухненския плот се извършва с професионален прободен трион, ръчен циркуляр или зеге. При монтажа на керамичният плот върху кухненските шкафове е силно препоръчително да положите силиконова подложка или директно силикон между кухненският плот и стъклокерамичният плот. Това уплътняване има за цел да предпази проникването на вода към кухненските шкафове, както и към керамичния плот. Същевременно силиконовия слой предпазва плота и от счупване.

След монтажа на новия стъклокерамичен плот, той трябва да се свърже към електричеството (монтаж на електроуреди). Ако към керамичният плот има предвиден кабел и в близост има контакт, то може и сами да се справите, като го включите в контакта. Силно препоръчително е преди включване на уреда в контакта, да замерите дали контакта е занулен или заземен, за да е безопастно използването му. Ако се притеснявате от това или не сте запознати с рисковете, може да се възплозвате от нашите ел услуги. В случай, че към плота няма кабел – тогава е нужно да се доверите на професионален електротехник за София! Да не забравяме и важната подробност, че кабелът освен към контакта, трябва да се подвърже и към самият стъклокерамичен плот в зависимост от електрическата схема издадена от производителя.