Боядисване

Шпакловане
Шпакловане
май 4, 2016
Саморазливни замазки
Замазки и мазилки
май 4, 2016
Show all

Боядисване

Боядисването е финалния акорт на Довършителния ремонт на апартамента.

Преди боядисване е задължително стените да бъдат грундирани с подходящ грунд. Това осигурява еднаква попиваемост на стените и намален разход на материал.

Трябва да се прецени дали в апартамента, на който правим Основен ремонт влиза или не много светлина, особено през лятото, когато дърветата навън са покрити с листа. Ето защо тук цвета на боята трябва да е светъл и така ще отразява и малкото слънчеви лъчи, които достигат да стаите.
С един не много скъп инструмент може да отсечете ъглите при смяна на цвета на боята. Той е особено полезен при отсичането на таваните, тъй като те в повечето случаи се боядисват с различна боя от тази на стените и най-често тя е бяла.
Така тавана не натежава и помещението изглежда по-високо. Ако боята на тавана е по-тъмна, помещението ще изглежда по-ниско.
Преди да се започне с нанасянето на втория слой, първият трябва да изсъхне, а това зависи не само от боята но и от атмосферните условия.

Изборът на интериорна боя е в зависимост от предназначението на помещението (баня, кухня), предпочитанията на домакините и техния начин на живот. Ако всичко това е съобразено, всеки престой в помещението ще бъде едно удоволствие и почивка.

Цветът на стената изглежда различен при различна светлина – дневна, жълта или неонова. Цветовете могат да променят визуално размера и формата на стаята – светлите цветове я правят да изглежда по-голяма а тъмните – по-малка.

Но в крайна сметка Вие избирате в какви цветове  да бъде боядисан Вашият дом.

Качественото боядисване зависи и от използваните инструменти. Не забравяйте преди боядисването да предвидите полагане на топло и шумо изолация, скриване на кабели (електро услуги) и тръби (ВИК услуги)

Също така внимавайте да не боядисате и Вашите подови настилки като ламинат и Естествен Трислоен Паркет.