Основен Ремонт на кухня

Проектиране на кухни
март 9, 2017
Сглобяване на Кухненски шкафове
Кухни по Поръчка
март 20, 2017
Show all

Преди да започнем Основен Ремонт на кухня е добре да се спазват някои правила, като целта е домакинята да се чувства добре и комфортно, да хаби по-малко енергия и време и всъщност по този начин да се предпази нейното психическо и физическо здраве.

В старите жилища, където основен ремонт не е правен с десетки години се налага едно сериозно разчистване. Често в такива жилища има и полици или ниши иззидани или напревени дори с голямо количество цимент.

След премахването на всичко излишно може да се започне и с проектирането.

Всички уреди, изизскващи захранване с вода и и наличие на канал, са разположени от едната страна на кухнята. Това улеснява изграждането на ВИК инсталации.

Полипропиленовите тръби трудно отстъпват място на други материали при изграждането на водопроводни инсталации.

Настилките ( теракот, ламинат или паркет) са от голямо значение за общото звучене на дизайна във вашия дом. Керамичните плочки са за препоръчване като подови настилки за антрета, коридори, кухни и бани. Те се поддържат лесно и имат много по-добра износоустойчивост от дървените паркети.

Настилката трябва да обединява помещенията, в които е положена.

Използването на различни видове плочки в коридора и кухнята например, ще доведе до визуално смаляване и накъсване на помещенията.

Когато плочките са от една и съща серия, дори с различни цветове, те преминават от антрето в коридора и кухнята без да прекъсват. Така помещенията се възприемат като едно и изглеждат по-големи.