Основен Ремонт на кухня

Проектиране на кухни
март 9, 2017
Сглобяване на Кухненски шкафове
Кухни по Поръчка за гр. София
март 20, 2017
Show all

Преди да започнем Основен Ремонт на кухня е добре да се спазват някои правила, като целта е домакинята да се чувства добре и комфортно, да хаби по-малко енергия и време и всъщност по този начин да се предпази нейното психическо и физическо здраве.

В старите жилища, където основен ремонт не е правен с десетки години се налага едно сериозно разчистване. Често в такива жилища има и полици или ниши иззидани или напревени дори с голямо количество цимент.

След премахването на всичко излишно може да се започне и с проектирането.

Всички уреди, изизскващи захранване с вода и и наличие на канал, са разположени от едната страна на кухнята. Това улеснява изграждането на ВИК инсталации.

Полипропиленовите тръби трудно отстъпват място на други материали при изграждането на водопроводни инсталации.

Настилките ( теракот, ламинат или паркет) са от голямо значение за общото звучене на дизайна във вашия дом. Керамичните плочки са за препоръчване като подови настилки за антрета, коридори, кухни и бани. Те се поддържат лесно и имат много по-добра износоустойчивост от дървените паркети.

Настилката трябва да обединява помещенията, в които е положена.

Използването на различни видове плочки в коридора и кухнята например, ще доведе до визуално смаляване и накъсване на помещенията.

Когато плочките са от една и съща серия, дори с различни цветове, те преминават от антрето в коридора и кухнята без да прекъсват. Така помещенията се възприемат като едно и изглеждат по-големи.